Rajebråthyttas historie

Det er mye historie i veggene og stedet hvor Rajebråthytta ligger, og her ønsker vi å kunne gjenfortelle det viktigste.  
Vi trenger hjelp til dette, men vi har noen navn på blokken som vi skal få i tale.  

Rajebråthytta i dag

Rajebråtan er Harestua IL Skigruppes serveringssted. Hytta har tradisjonelt blitt drevet på dugnad blant medlemmene, men nå er det også fullt mulig å melde seg som vertskap via Rajebråthyttas Facebook-side. Ikke bare får du møte masse trivelige skifolk, men du kan også tilbringe natten omringet av den komplette stillhet og overvåket kun av en vakker stjernehimmel og en og annen elg.

Utvalget av varer er begrenset på grunn av manglende bilvei og strøm, men vafler og solbærtoddy smaker uansett godt midt i skituren. Vi holder oppe lørdager og søndager i perioden desember til april, men sjekk gjerne på Facebook at det ikke er bekreftet åpent dersom dette er ditt eneste mål for helgen. Hytta er fri for både strøm og mobilt bredbånd, så her er det kontanter eller etterskudds-Vipps som gjelder. 

Mange veier leder hit

Hytta, som stilles idrettslaget til disposisjon av Lunner Almenning, ligger ved Gjerdingens østre bredd, ca. 5 km sør for gamle Bislingen Fjellstue. Skiforeningens velpreparerte løyper passerer rett utenfor døra. Snøen kommer tidlig i høyden så langt nord i marka – derfor er det som regel bra forhold for skigåing fra oktober/november på skogsbilveiene. Hvis føret tillater det går du hit fra Harestua eller Stryken via Skillingen.  Mange velger å parkere på Svartbekken, midtveis mellom mellom Harestua og Mylla – da er det kun 6,5 km å gå til hytta.