100+ år i idrettens tjeneste​

Harestuen sportsforening anno 1916 ble 15 år senere til idrettslaget slik vi kjenner det i dag. “Harestua Idrettslag ble stifta 1. mars 1931, <…den gang> et arbeideridrettslag tilslutta Arbeideridrettsforbundet” (klippet fra Stein Buans bok Likhetens bonus), og har siden vært en viktig samfunnsaktør i Hadeland sør. Fra voldelige tildragelser over melkemangel på matstasjonene under lokale skirenn (Thor Gotaas, NRK), via Bjørn Løkkens 48-timer-lange verdensrekord i 1983, til Hannah Sætherengs juniorverdensmestertittel i Super G fra 2019 har HIL tråkket løyper i nærområdet. I tillegg har lek med ball, ringer og stoppeklokke i varierende grad preget idrettslagets årsberetninger opp gjennom årene.

I dag er det fotball, håndball, bordtennis, turn, langrenn, alpint og idrettsskolen som fyller aktivitetsparken og Harestua arena med aktivitet på kveldstid. I skogene rundt Harestua sørger skigruppa, anleggsgruppa og stilaget for et tilbud for alle, uavhengig av alder og medlemskap.

HIL på trykk

I 1981 feiret Harestua IL 50 år og markerte begivenheten ved blant annet å utgi boken Historikk om idrettsliv på Harestua, ført i pennen av Oskar Petter Jensrud. Har du lyst til å vite mer om Harestua ILs historie skal den visstnok finnes i bibliotekets hyller, og i mange private bokhyller rundt om på Harestua.

Her kan du blant annet lese at idrettslagets logo  ble laget av sekretær Ove Sæther forbindelse med innkjøp av klubbgensere i 1952. Boken beskriver både organisatoriske og sportslige bragder utført av lokale helter, fra Thomas Stryken til Marianne Østbye.

Mangfoldig idrettsglede

Harestua IL skal fremme bredde og mangfold gjennom inkluderende, dugnadsbaserte aktiviteter. Lek, idrettsglede, vennskap og samhold er grunnleggende byggeklosser for alle utøvere av idrett og fysisk aktivitet. Derfor finner du både organisert og uorganisert aktivitet i Harestua ILs årshjul og på vår hjemmeside. 

Trygge barn og unge

Harestua IL verdsetter TRYGGHET (samhold, fellesskap og engasjement), RESPEKT (hver og en er vi verdifulle og kan bidra med noe verdifullt), ANSVAR (for kvalitet i eget ansvarsområde) og ALLSIDIGHET (variasjon i aktivitetstilbud og den enkelt treningssituasjon).

Bredde og dybde

Harestua Idrettslag har som overordnet målsetting å fremme breddeidretten og mangfoldet. Vi tror et inkluderende idrettslag er viktig for å skape gode holdninger i et lokalsamfunn. Harestua idrettslag skal være en tilrettelegger for de som ønsker å utvikle seg best mulig, men også for de som driver med idrett og fysisk aktivitet for «moro skyld». Leken og idrettsgleden skal ivaretas.

Dugnad gir fellesskap​

Harestua IL forventer at alle som i en eller annen form drar nytte av idrettslagets tilbud og engasjement for lokalsamfunnet bidrar gjennom å påta seg verv og oppgaver, deltar på dugnader, selge vafler og liknende. Dette for å holde kostnadene for deltakelse i våre aktiviteter så lave som mulig. Disse forpliktelsene gjelder i første rekke alle utøvere og foresatte, men bor du på Harestua er sjansen liten for at du ikke i en eller annen form nyter godt av HILs arbeid. 

..en Harestua-boers plikt

I boken Historikk om idrettsliv på Harestua skriver Jensrud følgende: “Jørgen Wold, som er den eneste som har vært formann både i Harestuen Sportsforening og Harestua I.L., nevnte i sin tale at det var en Harestua-boers plikt å delta i idrettslaget.” Selv om vi ikke er fullt så kategoriske ønsker vi selvfølgelig å se deg som medlem, alternativt som praktisk eller økonomisk bidragsyter.