Kick off VIFs klubbsamarbeidsprosjekt

Kick off VIFs klubbsamarbeidsprosjekt

Etter en sterkt covid forsinket oppstart av VIFs klubbsamarbeidsprosjekt, inviterte klubben spillere fra sine samarbeidsklubber til den første proff-treningen på Intility stadion. Fra Harestua deltok Tuva Fredriksen, Hedda Becsan, Sienna Larsen og Amine K Bergsli.
Kriterier for deltakelse er at spilleren vurderes å ha et godt utviklingspotensial, der motivasjon og eierskap til egen utvikling vurderes høyt.

Harestua har allerede over flere år vært en del av VIF Elite sitt samarbeidsprosjekt, og det var med stor glede vi nå kan være med på å gi #likemuligheter for jenter og trenere for jentelagene i klubben. Prosjektansvarlig i Harestua Amund Bergsli gleder seg over samarbeidet, og forteller følgende om hvorfor Harestua ønsker å være en del av dette.

  • Vi ønsker å gi jentene i klubben de samme mulighetene som gutta, og de ivrigste jentene et godt ekstratilbud gjennom å samarbeide med Vålerenga Fotball damer. Vi skal være med i et pilotprosjekt for aldersgruppene J12, J13 og J14. Her vil 3-4 jenter delta. Det vil bli treninger inne på Intillity stadion med spillere fra samarbeidsklubbene og VIF stiller med fullt trenerapparat
  • Håpet er at disse jentene etter besøk hos VIF kommer tilbake til egen klubb med ny motivasjon, og er med på å løfte resten av jentene i sin gruppe. Vi ønsker også som klubb å få inspirasjon, tips og kunnskap fra VIF som toppklubb, og håper dette kan være med på å løfte oss som klubb og distriktet rundt oss på jentesiden. Et konkret tiltak hos oss er en nyetablert prosjektgruppe for jentesatsningen i klubben, og denne vil få godt med faglig påfyll gjennom dette samarbeidet.

Utviklingsleder i VIF, Monica Knudsen er glad for å få Harestua med på laget.

  • Harestua legger allerede godt til rette for jentenes spillerutvikling, og har satt seg gode mål og etablert planer med systematikk og godt faglig innhold. Vi skal gjøre alt vi kan for å bidra til at Harestua kan nå målene sine;  ikke minst målet om å se en av sine spillere i KONGEBLÅ drakt på Intility innen 5 år.

Harestua IL ønsker å skape et godt tilbud for ALLE jenter på Harestua, Grua og Lunner. Da også de ivrigste som ønsker det lille ekstra, som klubben ikke klarer å tilby alene.

Vi har ambisjoner om å ha egne jentelag i hvert kull i barnefotballen, og et tilbud til alle jentespillere i ungdomsfotballen gjennom samarbeid med Lunner FK og Grua UIL, forteller/ sier Bergsli.

For VIF er samarbeidsprosjektets hovedmål i hovedsak å styrke kvaliteten på spillerutviklingen ute i sine samarbeidsklubber. Dog er det også helt avgjørende å skape begeistring og entusiasme rundt alle våre fotballspillende jenter. Vi skal sammen skape, løfte og synliggjøre forbilder for unge jenter i fotballen, slik at jentene i enda større grad kan se at det å være fotballspiller er en drøm man kan jage og som kan gå i oppfyllelse, med spill på de store arenaer i inn- og utland.

VIFs artikkel fra første trening.
http://vif-damefotball.no/2020/10/12/7922/

Related Posts